Waarom een blog?

Een podium in één of ander zaaltje. De lichten zijn al half gedoofd en het geroezemoes hangt zwaar over de ronde tafeltjes, die her en der verspreid staan. Tafeltjes waaraan mannen en vrouwen hun dagelijkse beslommeringen even trachten te vergeten en zich volop storten op drank en gezelligheid.

Mocht dit een podium zijn met een eenzaam microstatief, een gitarist die zijn snaren checkt, een drummer die nog vlug even zijn haar in een staartje doet om te vermijden dat zijn haarbos alle kanten opvliegt tijdens zijn solo, … dan zou nu de technieker even met zijn vinger op de microfoon komen tikken om te checken of er geluid uit komt. Hij zou ‘test test’ in de micro blazen en heel waarschijnlijk zal er achteraan in de zaal, één of andere plezanterik, ‘ikkel’ door de zaal roepen. Waarbij er algemene hilariteit opstijgt bij zijn maten, die samen de zoveelste pint bier aan hun mond zetten en zweren dat ze vanavond nog eens stevig zullen doorzakken.

Mocht dit een podium zijn, dan zou ik nu met knikkende knieën, een zwaar verhoogde hartslag en enorme drang naar alcohol, richting micro stappen en mijn eerste noten zingen. Want ik wou toch altijd al zangeres worden. Ik zou heel voorzichtig beginnen en misschien terwijl in mijn hoofd, de playlist overlopen en me afvragen of die wel voldoende afgestemd is op het publiek dat ik voor me heb. Oogcontact zoeken met een enkeling op de eerste rij, om in te kunnen schatten of ik zachter of luider moet zingen, meer of minder moet bewegen, door kan gaan of het op een lopen moet zetten.

Mocht dit een podium zijn en ik zangeres, dan zou het zo kunnen verlopen. Maar het is een website en ik wil schrijven.

Advertentie

2 reacties

 1. Dag Katia D.

  neen, ik ga je niet sorteren
  op drank of haarbos.

  Hoewel ros, of moet ik rood schrijven
  mij meer verbeelding oplevert
  dan blond of kastanjebruin.

  Neen ik zal me fixeren op je woorden.
  In de stilte van dat tedere podium.
  Papier.

  Benieuwd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Katia D. schreef:

   Ik ben blij dat ik je tot mijn publiek mag rekenen. Reeds voor nu en voor later hoop ik…

   Like

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s